Gadulec https://rybacy.org/phpBB3/ |
|
Steaki z tunczyka https://rybacy.org/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=236 |
Strona 1 z 1 |
Autor: | Nowak [ So kwi 21, 2007 3:45 am ] |
Tytuł: | Steaki z tunczyka |
Składniki: ryba - tunczykowe steaki (bluefin albo yellowfin) marynata: sos sojowy - 2 ły?ki stołowe sos hoi sin - 1 ły?ka stołowa czosnek - 1 zšbek zmia?d?ony miód - 1 ły?ka stołowa sok cytrynowy - 2 ły?ki stołowe starty imbir - 1 ły?eczka Składniki marynaty dobrze zmieszaae, polaae marynatš tunczyka i odstawiae do lodówki na ok 3 godziny. Steaki piec na BBQ ok 10 minut (w zale?noPci od gruboPci steaków). |
Autor: | gryf1287 [ Śr paź 24, 2007 3:46 pm ] |
Tytuł: | |
Tylko tunczyk musi byae NIE MRO?ONY |
Autor: | Waldi [ So paź 27, 2007 5:31 pm ] |
Tytuł: | |
no i koniec jedzenia Pwie?y tunczyk u nas w kraju, chyba nam to nie grozi |
Autor: | RychO [ So paź 27, 2007 5:58 pm ] |
Tytuł: | |
Waldi napisał(a): no i koniec jedzenia Pwie?y tunczyk u nas w kraju, chyba nam to nie grozi
Chyba, ze sie nam klimat ociepli, dosolimy Bałtyk i ciut go, na wszelki wypadek pogłebimy |
Autor: | gryf1287 [ N paź 28, 2007 5:13 pm ] |
Tytuł: | |
Waldi napisał(a): no i koniec jedzenia Pwie?y tunczyk u nas w kraju, chyba nam to nie grozi
WyPmienite jedzenie nie zna ceny --nie myliae z ogólnie dostepnym "?arełkiem" w majkietach--brrrrrrrrrry posiłek dla "smakoszy" inaczej. To mniej wiecej tak jak jakowaP nalewka a wspaniałe w swym bukiecie wino! W naprawde dobrych sklepach Pwie?y tunczyk dostarczany jest dwa razy w tygodniu |
Autor: | wiskawa [ N paź 28, 2007 11:10 pm ] |
Tytuł: | |
gryf1287 napisał(a): Tylko tunczyk musi byae NIE MRO?ONY
Hmmm... z tego co pamietam z przetworstwa a takze techniki polowow a co pozniej obserwowalem, tunczyka zawsze mrozi sie szybko po zlowieniu. Tak zamrozone tusze sa pozniej dostarczane do przerobu lub na aukcje. Ciezko byloby wiec dostac uprzednio nie-mrozonego. |
Strona 1 z 1 | Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ] |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group http://www.phpbb.com/ |