Gadulec https://rybacy.org/phpBB3/ |
|
kulinaria (mieszanka przypraw do kurczaka z grilla) https://rybacy.org/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=290 |
Strona 1 z 1 |
Autor: | Slawka [ Pn cze 25, 2007 9:23 am ] |
Tytuł: | kulinaria (mieszanka przypraw do kurczaka z grilla) |
Teraz jest okres grillowania wiec proponuje mieszanke przypraw do kurczaka:3 lyzki stolowe papryki mielonej, 2 lyzki stolowe pieprzu czarnego, 2 lyzki soli, 2 lyzki cukru, 1 mala lyzeczka sproszkowanej musztardy,1 mala lyzeczka pieprzu kajan.Mieszanka przypraw opruszyc filety z kurczaka i pozostawic na 1 godzine w lodowce,grillowaae no i smacznego. |
Autor: | RychO [ Pn cze 25, 2007 5:40 pm ] |
Tytuł: | |
Dziekujemy za przepis, ale gdzie w Polsce mo?na dostaae musztarde w proszku, lub jak jš zrobiae metodš Adama Słodowego |
Autor: | Slawka [ Pn cze 25, 2007 6:56 pm ] |
Tytuł: | kulinaria |
Filety mozna rowniez posmarowac bardzo cienka warstwa musztardy sarepskiej-tez smakuje. |
Autor: | Woti [ Wt cze 26, 2007 9:02 pm ] |
Tytuł: | Re: kulinaria |
zelislawa krantz napisał(a): Filety mozna rowniez posmarowac bardzo cienka warstwa musztardy sarepskiej-tez smakuje.
To jest zdecydowanie ucieczka od rzetelnej odpowiedzi!!!! No, wiec gdzie szukaae tej w proszku? |
Autor: | Slawka [ Wt cze 26, 2007 9:27 pm ] |
Tytuł: | kulinaria... |
O!Jaki ty jestes konkretny Woti. Mozesz przyjechac do mnie, umnie na osiedlu w sklepie spozywczym jest! A moze w paczce wyslac? Wiesz ziarenka musztardy(bo to ziarenka) tez mam,jakbym sie uparla to bym mogla je zmielic ale mam gotowe zmielone |
Autor: | Iwona [ Wt cze 26, 2007 11:39 pm ] |
Tytuł: | |
D?izus, Rycho!!! To? gorczyca to musztarda w zasadzie. Zmiel sobie, nie? I jeszcze na bolšce stawy mo?esz okłady z tego robiae:-) |
Autor: | Woti [ Śr cze 27, 2007 10:49 am ] |
Tytuł: | |
1/ Iwonka wyjaPniła, choc nie do konca. Bo mo?e Zelisława zna mielonš gorczyce z dodatkami uzupełniajšcymi 2/ Nieklulinarny przepis, ale RYBAKOM (nie zapominam tu wcale o RYBAKACH płci ?enskiej - to znany jezykowy przykład seksizmu, kiedy nazwy np. zawodów sš meskoosobowe) z reguły przydatny (na reumatyzm itp. choroby stawów - nie myliae ze zbiornikami wodnymi o głebokoPci do 2 m!): Ziarna gorczycy zagotowaae i kiedy zmieknš, na goršco wcieraae w bolšce miejsca. Podobno bardzo skuteczne (podobno, bo ja "to" lecze czym innym z reguły - patrz pkt.3). 3/ Na "G" jest te? GRYKA - Pwietny miód gryczany, sprawdza sie nawet jako dodatek do napoju "metodš 1410" (nieco zabija smrodek oraz dosładza/tłumaczy zwyczajny dla "1410" słodkawy posmak). Gryczany bimberek na pewno sprawdza sie jako dodatek do ka?dej potrawy z grilla. A poza tym usprawiedliwia uprawe tej roPlinki i jej Pliczne kwitnienie |
Autor: | RychO [ Śr cze 27, 2007 5:46 pm ] |
Tytuł: | |
To w koncu jak to jest Musztarda, czy gorczyca w proszku W pewnej kultowej francuskiej komedii (skrzydełko, czy nó?ka - ?) to były nawet kurczaki i ryby robione z proszku - ale baaardzo - fuj niedobre |
Autor: | Slawka [ Śr cze 27, 2007 8:59 pm ] |
Tytuł: | kulinaria |
Oczywiscie musztarda w proszku.Jest dobra.Tak probowalam cos sama wykombinowac ale nie wyszlo. Moja rodzina z Polski ja lubi. Jak twierdza jest podobna do sarepskiej. |
Autor: | Woti [ Cz cze 28, 2007 10:48 am ] |
Tytuł: | Re: kulinaria |
zelislawa krantz napisał(a): Oczywiscie musztarda w proszku.Jest dobra.Tak probowalam cos sama wykombinowac ale nie wyszlo. Moja rodzina z Polski ja lubi. Jak twierdza jest podobna do sarepskiej.
I to byłoby na tyle, tyle, ?e sklepik z musztardš w proszku za Bałtykiem |
Autor: | RychO [ Pt cze 29, 2007 9:28 pm ] |
Tytuł: | |
Pytałem kilka osób o musztarde w proszku. Nasz Absolwent Sławek M. ma jeszcze zapasik nabyty w ... Pietropawłowsku Kamczackim, przed rokiem 2000 Ale podobno - ten przysmak mo?e lata le?eae i dalej jest jadalny |
Autor: | Woti [ N lip 01, 2007 10:02 am ] |
Tytuł: | |
Nie gniots'a i nie łamiot's'a |
Autor: | Waldi [ Cz lip 05, 2007 6:49 pm ] |
Tytuł: | Re: Do SLAWCI |
[quote="Waldi"]Sławciu napisz tutaj jak po szwedzku jest --musztarda w proszku.-- Jade za kilka dnie w twoje strony to mo?e dostarcze to cudo do Szczecina i zrobie degustacje wsród portalowców, i czy jest łatwo dostepna |
Autor: | Slawka [ Cz lip 05, 2007 7:48 pm ] |
Tytuł: | przyprawa do kurczaka |
Witam Waldi! Musztarda nazywa sie:MÖLLERS TORR-SENAP,produkowany przez fabryke"DRUVAN" w ESLÖV.Przypuszczam ,ze jest dostepny w kazdym sklepie spozywczym,ja kupilam u mnie na osiedlu. |
Autor: | Slawka [ Cz lip 05, 2007 8:23 pm ] |
Tytuł: | Przyprawa do kurczaka.... |
Jezeli beda trudnosci w zakupieniu,ale nie sadze, to ja przesle. |
Autor: | Waldi [ N lip 15, 2007 12:32 pm ] |
Tytuł: | musztarda w proszku |
no i musztardy nie kupiłem, myPlałem,?e w Helsinborgu zdmuchnie mnie z pokładu, kilka fotek podePle wkrótce . W Szwecji lało co chwile w Kopenhadze Pwieciło słoneczko. Ale wra?en od cholery i ciut , ciut |
Strona 1 z 1 | Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ] |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group http://www.phpbb.com/ |