Header image Hej, Hej Rybacy!
Strona byłych studentów Wydziału Rybactwa Morskiego
Gadulec - forum Rybaków i Sympatyków
      Strona główna : : Galeria : : Forum
Teraz jest Pt mar 29, 2024 3:43 pm

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Jesienne ciasto
PostNapisane: N wrz 02, 2007 1:34 pm 
Offline
Ochmistrzyni
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So mar 17, 2007 10:03 am
Posty: 1132
Jesien, pora opadania jablek... Jablkowe ciasto: wymieszac: 3dcl maki, 3 lyzeczki proszku do pieczenia, 1,5 dcl cukru, 1,5 dcl mleka, 2 lyzki margaryny. Ciasto rozwalkowac; ulozyc kawalki jablka, oproszyc cukrem z cynamonem, polozyc kawalki masla. Piec ok. 30 min w temp 225 stopni.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So wrz 08, 2007 7:11 pm 
Offline
Bajkok
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N wrz 24, 2006 1:24 pm
Posty: 238
Lokalizacja: z Bałtyku
Mniam :) Ciekawe, co zaproponujesz na zime :?:

_________________
Kocham Trutte Morpha Fario


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So wrz 08, 2007 7:34 pm 
Offline
Ochmistrzyni
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So mar 17, 2007 10:03 am
Posty: 1132
To bedzie niespodzianka przed Gwiazdka, ale narazie nie moge powiedziec, bo by nie byla niespodzianka...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 23, 2007 4:42 pm 
Offline
Bajkok
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N wrz 24, 2006 1:24 pm
Posty: 238
Lokalizacja: z Bałtyku
Gwiazdka coraz bli?ej, pamietasz o swojej obietnicy? :)

_________________
Kocham Trutte Morpha Fario


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So lis 24, 2007 8:26 pm 
Offline
Ochmistrzyni
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So mar 17, 2007 10:03 am
Posty: 1132
"Gravad lax"- marynowany losos w przyprawach: 1kg lososia, 3 peczki swiezego kopru, 2 duze lyzki cukru, 1,5 duzej lyzki mielonego bialego pieprzu, 3-4 lyzki soli. Lososia wyfiletowac,odskorzyc wyciagnac wszystkie osci pincetka, osuszyc sciereczka. Wymieszac cukier, sol i pieprz. Filety oproszyc oraz wgniesc mieszanke. Pokroic koperek i rowniez gesto oproszyc filety. Tak przygotowane filety wstawic do lodowki pod ciezarkiem na 24do 38 godz. Filety trzeba przewracac do 3 razy w czasie "marynowania" i dodawac koperku. Losos po marynowaniu jest gotowy do spozycia. Wspanialy, podawany w ciniutkich plasterkach na polmisku z galazkami swiezego koperku. Jarzynka do tego moze byc szpinak mrozony, przysmazony na maselku z sola i pieprzem z odrobina smietany (Creme fraiche) i maczki ziemniacznej. Lososia podaje nieraz na "koldrece" z szpinaku. :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So lis 24, 2007 8:44 pm 
Offline
Ochmistrzyni
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So mar 17, 2007 10:03 am
Posty: 1132
http://www.hemmetsjournal.se/hj/Recipe. ... ipeID=3573 A losos na "koldrce z szpinaku wyglada jak powyzej.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
 cron

Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Wsparcie techniczne KrudIT Usługi Informatyczne
[ Time : 0.024s | 15 Queries | GZIP : Off ]