Gadulec https://rybacy.org/phpBB3/ |
|
Ryby https://rybacy.org/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=559 |
Strona 1 z 1 |
Autor: | Slawka [ Cz wrz 18, 2008 7:29 am ] |
Tytuł: | Ryby |
Rybe lekko posolic. Do srodka wypatroszonej ryby wlozyc maselko, koperek oraz czosnek w plasterkach, zawinac w folie aluminiowa skropiona oliwa i upiec w piekarniku. Pychotka |
Autor: | Slawka [ Wt paź 14, 2008 10:41 pm ] |
Tytuł: | |
Sum ma ponad 27.000 kubeczkow smakowych. (Co moze byc tak smacznego na dnie stawu?) |
Autor: | Slawka [ So paź 25, 2008 8:08 am ] |
Tytuł: | Makrela |
Ulubiona potrawa pisarza Georges`a Simenon`a byla pieczona makrela madame Maigret. Wyprobowalam , potrawa b.smaczna, polecam. Skladniki: -4 makrele(300g kazda) -4 cebule -5-6 lyzek posiekanej pietruszki -1 lyzka masla -sol, pieprz -2 lyzki musztardy -3 lyzki soku z cytryny -bulka tarta -3 dcl bialego wina lub piwa bezalkoholowego. Przygotowanie: -Makrele wypatroszyc, odciac glowe, splukac zimna woda -posolic i popieprzyc -na dnie formy ulozyc posiekana cebule z pietruszka -wymieszac musztarde i sok z cytryny, posmarowac rybe -polozyc makrele na cebule i pietruszke w formie -oproszyc bulka tarta, polozyc kawalki masla -dolac wina lub piwa przy brzegu formy, zeby ryba nie byla wilgotna -piec w piekarniku 20 min,w temp 225 st.. Mozna uzyc folie na forme. |
Autor: | Slawka [ So lis 29, 2008 3:17 pm ] |
Tytuł: | Pasta z wedzonej makreli |
http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt.php?id_o=580 Jest bardzo smaczna i rowniez nadaje sie na Andrzejkowy stol. |
Autor: | Slawka [ Cz gru 04, 2008 7:17 pm ] |
Tytuł: | |
http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis27436.html |
Autor: | Slawka [ Śr gru 17, 2008 10:34 am ] |
Tytuł: | Historia paprykarzu szczecinskiego |
http://pl.wikipedia.org/wiki/Paprykarz_szczeci%C5%84ski Popularny kiedys paprykarz szczecinski nawet w encyklopedii. |
Autor: | Slawka [ Pt lip 17, 2009 1:18 pm ] |
Tytuł: | Re: Ryby |
http://kogut-domowy.blog.onet.pl/Zle-my ... 85015183,n Jesli naszly Ciebie zle mysli upiecz sobie szaszlyk. Kuchnia meska reka, ciekawa i humor nie byle jaki. |
Strona 1 z 1 | Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ] |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group http://www.phpbb.com/ |