Gadulec
https://rybacy.org/phpBB3/

Ryby
https://rybacy.org/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=559
Strona 1 z 1

Autor:  Slawka [ Cz wrz 18, 2008 7:29 am ]
Tytuł:  Ryby

Rybe lekko posolic. Do srodka wypatroszonej ryby wlozyc maselko, koperek oraz czosnek w plasterkach, zawinac w folie aluminiowa skropiona oliwa i upiec w piekarniku. Pychotka

Autor:  Slawka [ Wt paź 14, 2008 10:41 pm ]
Tytuł: 

Sum ma ponad 27.000 kubeczkow smakowych. (Co moze byc tak smacznego na dnie stawu?) :)

Autor:  Slawka [ So paź 25, 2008 8:08 am ]
Tytuł:  Makrela

Ulubiona potrawa pisarza Georges`a Simenon`a byla pieczona makrela madame Maigret. Wyprobowalam , potrawa b.smaczna, polecam.
Skladniki:
-4 makrele(300g kazda)
-4 cebule
-5-6 lyzek posiekanej pietruszki
-1 lyzka masla
-sol, pieprz
-2 lyzki musztardy
-3 lyzki soku z cytryny
-bulka tarta
-3 dcl bialego wina lub piwa bezalkoholowego.
Przygotowanie:
-Makrele wypatroszyc, odciac glowe, splukac zimna woda
-posolic i popieprzyc
-na dnie formy ulozyc posiekana cebule z pietruszka
-wymieszac musztarde i sok z cytryny, posmarowac rybe
-polozyc makrele na cebule i pietruszke w formie
-oproszyc bulka tarta, polozyc kawalki masla
-dolac wina lub piwa przy brzegu formy, zeby ryba nie byla wilgotna
-piec w piekarniku 20 min,w temp 225 st.. Mozna uzyc folie na forme.

Autor:  Slawka [ So lis 29, 2008 3:17 pm ]
Tytuł:  Pasta z wedzonej makreli

http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt.php?id_o=580 Jest bardzo smaczna i rowniez nadaje sie na Andrzejkowy stol.

Autor:  Slawka [ Cz gru 04, 2008 7:17 pm ]
Tytuł: 

http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis27436.html :)

Autor:  Slawka [ Śr gru 17, 2008 10:34 am ]
Tytuł:  Historia paprykarzu szczecinskiego

http://pl.wikipedia.org/wiki/Paprykarz_szczeci%C5%84ski Popularny kiedys paprykarz szczecinski nawet w encyklopedii. :)

Autor:  Slawka [ Pt lip 17, 2009 1:18 pm ]
Tytuł:  Re: Ryby

http://kogut-domowy.blog.onet.pl/Zle-my ... 85015183,n
Jesli naszly Ciebie zle mysli upiecz sobie szaszlyk. Kuchnia meska reka, ciekawa i humor nie byle jaki. :D

Strona 1 z 1 Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/